Divendres 2 de març: Presentem 100 anys d’història

Em fa molta il·lusió convidar-te a la presentació de

1918-2018 L’Agrícola de Vilassar de Mar SCCL – 100 anys d’història

Quan ens van encarregar el projecte de fer un llibre de la història de l’Agrícola, la Pepi (amb qui com sabeu comparteixo projecte editorial) i jo ens vam mirar i vam dir: Som-hi! No ens ho vam pensar gaire: teníem més d’un any per endavant i mooolt per aprendre.

Doncs bé, en aquest any que teníem de marge, n’hi hem hagut d’encabir 100, i més temps haguéssim tingut per descobrir més del que hem descobert.

Hem descobert que aquest no és un poble de pagesos qualsevol, ni el seu sindicat és un sindicat sense més. Ara sabem que Vilassar de Mar és feta de gent orgullosa i tossuda, i també inquieta i que sap mirar fora; és feta de gent que no creu en les fronteres, i fa molt de temps va adonar-se de les avantatges d’anar plegats, malgrat les dificultats enormes que això comporta en un sector tan individualista com és el de la pagesia.

També hem aprés que les generacions d’ara som una mica queixoses (de debò voleu que parlem de crisis i d’èpoques dolentes?) i una estona pretensiosos (si algú creu que hem inventat l’emprenedoria i la innovació, va ben errat).

Però se’ns ha acabat el temps -toca celebrar el centenari- i hem hagut de posar punt i final al llibre i enviar-lo a la impremta. I ara que ja el tenim a les mans ens complau convidar-vos a la presentació:

Jo hi seré com autora del text, però tot plegat ha estat una intensa i gratificant feina d’equip: la Pepi Bruguera coordinant el projecte sense perdre mai la mirada àmplia, essent el centre de tots els contactes i de gestió de documents i fotos; jo, capficada entre documents antics, arxius històrics i, sobre tot, entrevistant-me amb pagesos de totes les edats que m’han donat els fonaments i gran part de la teca per elaborar el text; el Jaume Bruguera triant fotos, netejant-les, pujant i baixant colors, maquetant, barallant-se amb les impremtes i amb les nostres inquietuds; i l’Eva Bargalló, des d’ebc, Serveis editorials, que és la nostra mina de coneixements editorials. Ah! També hem comptat amb la col·laboració de l’Agustí Roig jr. i la seva càmera de fotografiar per retratar l’avui.

Si en voleu saber més… us esperem divendres 2 de març, 19.30, a la Sala Carrau (i ho brindarem amb cava!).

Per molts anys a l’Agrícola!! Per molts anys pagesia!!

6 comentarios en “Divendres 2 de març: Presentem 100 anys d’història

  1. Nieves Hernández Orenes dice:

    El emoticono de la lagrimita se ha colado 😉💜

    *nieves*

    El 26 de febrero de 2018, 12:07, Nieves Hernández Orenes escribió:

    > Como siempre Anna, un lujo leerte!!! > > Es que lo haces tan biennnnnnnnnn 😍😢😙 > > *nieves* >

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.